Mijn Behandelteam

Vul hier de gegevens in van de behandelaren en zorgverleners die betrokken zijn bij uw behandeling.

Mijn Diagnose

Noteer hier de kenmerken van uw ziekte zoals soort eierstokkanker, stadium van de ziekte, biomarkers en erfelijkheid.

Mijn Behandeling

Vul hier alles in over de start van uw behandeling, eventuele vervolgbehandeling, ziektevrije periode(s) en progressie.

Mijn Consults

Gebruik dit voor het maken van notities van de gesprekken met uw artsen en verpleegkundigen.

Diagnose

Behandel Logboek Diagnose 1

Welke soort
eierstokkanker heb ik?

Er zijn verschillende typen eierstokkanker. Elke type is uit een ander soort cellen ontstaan. Het soort cellen bepaalt het karakter van de tumor. Ieder tumortype heeft specifieke klachten en een eigen wijze van ziekte ontwikkeling.

Behandel Logboek Diagnose 2

In welk stadium
is mijn ziekte?

Eierstokkanker wordt in vier stadia ingedeeld. Het stadium geeft aan hoe de tumor is gegroeid en of de tumor zich in het lichaam heeft verspreid. De behandelmogelijkheden verschillen per stadium.

Behandel Logboek Diagnose 3

Heb ik een biomarker voor
een doelgerichte therapie?

Een biomaker is een teken dat de tumor een bepaalde eigenschap heeft , waar een passend ‘precisie-medicijn’ voor is ontwikkeld; een doelgerichte therapie. Heeft uw tumor aangrijpingspunten waardoor hij extra gevoelig is voor bepaalde behandelingen?

Behandel Logboek Diagnose 4

Is mijn ziekte
erfelijk?

Sommige eierstokkankers kunnen van ouders aan hun kinderen worden doorgegeven. Bij ongeveer 10 – 15% van de patiënten met eierstokkanker, is er sprake van erefelijke aanleg. Is er bij u sprake van een erfelijk verhoogd risico? Wat betekent dit voor uw familieleden?

Mijn Diagnose

Hier vindt u alle informatie over de verschillende vormen van eierstokkanker, ziektestadia, biomarkers voor doelgerichte therapieën, en erfelijkheid.

Mijn Behandeling

In dit deel vindt u informatie over uw medisch traject, zoals de start van de behandeling, vervolgbehandelingen, ziektevrije periodes en terugkeer van ziekte.

Verklarende
woordenlijst

Vind de betekenis op van de belangrijkste woorden en afkortingen die gebruikt worden voor de diagnose en behandeling van eierstokkanker.

Gerelateerde
Internetbronnen

Zoekt u informatie over eierstokkanker, de zorg en behandeling ervan of leven met eierstokkanker? Bekijk dan ook eens één van deze nuttige websites.