Mijn Behandelteam

Vul hier de gegevens in van de behandelaren en zorgverleners die betrokken zijn bij uw behandeling.

Mijn Diagnose

Noteer hier de kenmerken van uw ziekte zoals soort eierstokkanker, stadium van de ziekte, biomarkers en erfelijkheid.

Mijn Behandeling

Vul hier alles in over de start van uw behandeling, eventuele vervolgbehandeling, ziektevrije periode(s) en progressie.

Mijn Consults

Gebruik dit voor het maken van notities van de gesprekken met uw artsen en verpleegkundigen.

Behandelingen, ziektevrije periodes en terugkeer van ziekte

Genezing na de primaire behandeling?

Het weghalen van het tumorweefsel en dit eventueel onder controle houden met vervolgtherapieën, is een effectieve manier om de ziekte uit het lichaam te verwijderen en te houden. Bij een aanzienlijk deel van de patiënten komt de ziekte gelukkig niet meer terug. Een andere groot deel van de patiënten heeft een relatief lange goede periode. Deze kan vele maanden en soms jaren duren. Hoe vroeger het stadium waarin de kanker bij u wordt ontdekt, des te groter is de kans op genezing.

Terugkeer van de ziekte

Helaas komt bij de meeste patiënten, waarbij de ziekte in een gevorderd stadium wordt ontdekt, de ziekte na verloop van tijd terug. Dit heet recidief. U kunt dan opnieuw worden behandeld, zodat de ziekte weer een tijdlang wordt onderdrukt (in remissie gaat). Wanneer de ziekte terugkeert, bespreekt u samen met uw arts wat uw behandelmogelijkheden zijn. Dit is afhankelijk van de eigenschappen van uw tumor en van de mate waarin eerdere behandelingen succesvol waren. Na ieder recidief is de ziektevrije periode korter. Het verschilt per patiënt hoeveel behandellijnen er gegeven kunnen worden voordat de ziekte uiteindelijk de overhand krijgt. Dat is het moment waarop een patiënt is uitbehandeld en er alleen nog medicijnen worden gegeven als pijnbestrijding.

Mijn Diagnose

Hier vindt u alle informatie over de verschillende vormen van eierstokkanker, ziektestadia, biomarkers voor doelgerichte therapieën, en erfelijkheid.

Mijn Behandeling

In dit deel vindt u informatie over uw medisch traject, zoals de start van de behandeling, vervolgbehandelingen, ziektevrije periodes en terugkeer van ziekte.

Verklarende
woordenlijst

Vind de betekenis op van de belangrijkste woorden en afkortingen die gebruikt worden voor de diagnose en behandeling van eierstokkanker.

Gerelateerde
Internetbronnen

Zoekt u informatie over eierstokkanker, de zorg en behandeling ervan of leven met eierstokkanker? Bekijk dan ook eens één van deze nuttige websites.