Mijn Behandelteam

Vul hier de gegevens in van de behandelaren en zorgverleners die betrokken zijn bij uw behandeling.

Mijn Diagnose

Noteer hier de kenmerken van uw ziekte zoals soort eierstokkanker, stadium van de ziekte, biomarkers en erfelijkheid.

Mijn Behandeling

Vul hier alles in over de start van uw behandeling, eventuele vervolgbehandeling, ziektevrije periode(s) en progressie.

Mijn Consults

Gebruik dit voor het maken van notities van de gesprekken met uw artsen en verpleegkundigen.

Behandeling

Behandel Logboek Icon 1

De start van de behandeling

Als de diagnose eierstokkanker is vastgesteld, wordt vaak besloten om te starten met een operatie. Dan worden de eierstokken, eileiders en baarmoeder weggehaald uit de buik. Deze debulking operatie wordt gedaan door gespecialiseerde chirurgen.

Behandel Logboek Icon 2

Mogelijke vervolgbehandelingen

Het behandelplan bestaat vaak uit een combinatie van behandelingen, zoals chemotherapie, doelgerichte therapie met PARP-remmers of angiogenese-remmers. Deze behandelingen zijn afhankelijk van het stadium, het type eierstokkanker en uw persoonlijke situatie

Behandel Logboek Icon 3

Behandelingen, ziektevrije periodes
en terugkeer van ziekte

Als de operatie erop zit, is het behandeltraject vaak nog niet afgerond. Afhankelijk van het stadium vinden controles of vervolg therapieën plaats. Ook kan het zijn dat ondanks eerdere behandelingen, de ziekte terugkeert.

Behandel Logboek Icon 4

Wat betekent ‘goede kwaliteit
van leven’ voor mij?

Bij de behandeling van eierstokkanker wordt gestreefd naar genezing. Wanneer de ziekte gevorderd is of terugkeert, zult u niet meer genezen en palliatief worden behandeld. Het doel is dan een zolang mogelijk ‘goede kwaliteit van leven’.

Mijn Diagnose

Hier vindt u alle informatie over de verschillende vormen van eierstokkanker, ziektestadia, biomarkers voor doelgerichte therapieën, en erfelijkheid.

Mijn Behandeling

In dit deel vindt u informatie over uw medisch traject, zoals de start van de behandeling, vervolgbehandelingen, ziektevrije periodes en terugkeer van ziekte.

Verklarende
woordenlijst

Vind de betekenis op van de belangrijkste woorden en afkortingen die gebruikt worden voor de diagnose en behandeling van eierstokkanker.

Gerelateerde
Internetbronnen

Zoekt u informatie over eierstokkanker, de zorg en behandeling ervan of leven met eierstokkanker? Bekijk dan ook eens één van deze nuttige websites.